LiteSide Festival opent met Karsu en Het Nationale Ballet

LiteSide Festival opent met Karsu en Het Nationale Ballet.

De zesde editie van het LiteSide Festival opent met een speciale versie van Labyrinth, de bejubelde choreografie die de Vlaams-Marokkaanse choreograaf Sidi Larbi Cherkaoui onlangs voor het Nationale Ballet creëerde. Ook het muzikale multitalent Karsu Dönmez maakt haar opwachting op vrijdag 19 augustus in Cultuurpark Westergasfabriek in Amsterdam waar het driedaagse festival plaats vindt.

Sidi Larbi Cherkaoui is zonder twijfel de meest prominente choreograaf van zijn generatie en mocht al verschillende prestigieuze prijzen in ontvangst nemen. Zijn werk is niet te categoriseren en blinkt uit in virtuoze dans, intelligent theater en rijke humor en diepgang – gevat in muzikale poëzie. Voor de opening van het LiteSide Festival maakte hij speciaal deze ingekorte versie van zijn succesvolle choreografie.

Het openingsprogramma begint om 20.00 uur en bevat naast de voorstelling van Het Nationale Ballet, een aantal korte toespraken en een bliksemoptreden van Karsu Dönmez. Het officiële programma wordt afgesloten met drankjes, hapjes en een Global Meet, Greet & Dance Party. Later die avond verzorgt Karsu nog een volledig concert.

De veelzijdige Karsu Dönmez beschikt niet alleen over een prachtige zangstem maar is ook een getalenteerd pianist, componist en arrangeur. Hoewel ze 21 is, heeft ze al op talloze nationale en internationale podia gestaan, waaronder het Amsterdamse Concertgebouw, North Sea Jazz Festival en twee keer in het legendarische Carnegie Hall in New York. Ze werkt momenteel aan haar debuutalbum maar heeft al een live registratie van haar uitverkochte concert in Muziekgebouw aan ’t IJ op cd uitgebracht. Ze schrijft en componeert haar eigen songs, die een mix zijn van jazz, blues, funk met etnische invloeden. Dankzij haar aantrekkelijke voorkomen, mooie stem en buitengewone pianospel wordt Karsu Dönmez beschouwd als een muzikaal supertalent.

Ga terug