Persberichten

Hip-hop artiest ANTIX geeft concert op LiteSide Festival

door Beheerder

Pilgrim: „Tijdens een etentje in het restaurant van haar vader speelde Karsu ongelooflijk mooi piano voor ons. Ik was daar zo van onder de indruk, dat ik haar naar het LiteSide Festival 2008 heb gehaald en haar heb geholpen met haar eerste stappen in de professionele muziekwereld. Nu heeft ze al twee concerten in Carnegie Hall op haar CV staan, een live cd gemaakt, de nodige tv optredens gehad en is gecontracteerd door Mojo. Dit jaar is ze ook weer te gast op het LiteSide Festival.” Hoewel ANTIX een ander genre muziek maakt, ziet Pilgrim in de jonge artiest eenzelfde belofte als in Karsu.


„De hiphop van ANTIX is bepaald niet doorsnee. Hij mengt hiphop met wereldmuziek, doet soms

bijna aan een singer-songwriter denken en zijn teksten zijn zowel politiek en sociaal geladen als gevoelig en poëtisch. Ik ga er dan ook vanuit dat hij binnenkort doorbreekt en ben er trots op dat wij hem dit jaar al op LiteSide hebben geboekt. ”


De in Los Angeles woonachtige ANTIX heeft onlangs zijn eerste album uitgebracht: Flammable Grammer. Met een Australische moeder, een Jordanese vader en opgegroeid in Amerika, Engeland en Frankrijk, is het album van ANTIX doorspekt met voor ieder van die culturen kenmerkende geluiden en emoties. De eerste single van het album, “Deep Within” is een liefhebbende ode aan zijn te vroeg overleden moeder die in 2002 bezweek aan de gevolgen van kanker.

 

Meer muziek

De dj’s van Club Lite, een nieuwe Amsterdamse club aan de Jan van Galenstraat die begin september wordt geopend, verzorgen iedere festivaldag een spetterende dance party in de Openbare Verlichting. Dj’s Shanto, Iradi en Kareem Raïhani krijgen op vrijdag en zaterdag ondersteuning van het Oostenrijkse duo One Ideal Boy & Staffan Sladik. Afkomstig uit het door oorlog verscheurde voormalig Joegoslavië, en via Nederland in Oostenrijk belandt, weet One Ideal Boy alles over de complexiteit van de transculturele identiteit en het wereldburgerschap. Als kampioenen in diverse disciplines combineren ze live dj sets met vj beelden tot een post industriële clubnacht. De set die ze tijdens het LiteSide Festival doen, heet Mahawkinahwak. Op zondag 21 augustus geeft Marc Lendfers bovendien een workshop 5Ritmes® met live muziek van Lies Beijerick (didgeridoo) en Marc Lendfers (drums, percussie).

Overzicht muziekprogramma

19-08 | 22.30 uur | Karsu Dönmez in concert
19-08 | 21.00 uur | Club Lite met dj Kareem Raïhani, One Ideal Boy & Staffan Sladik

20-08 | 21.00 uur | Club Lite met dj Iradi, One Ideal Boy & Staffan Sladik

21-08 | 15.00 uur | Workshop 5Ritmes® met live muziek

21-08 | 17.00 uur | Club Lite met dj Shanto

21-08 | 20.00 uur | ANTIX in concert (onderdeel van Club Lite)

LiteSide Festival

De zesde editie van het LiteSide Festival vindt plaats op 19, 20 & 21 augustus in Cultuurpark Westergasfabriek in Amsterdam. Het festival biedt een breed aanbod met theater, dans, muziek, beeldende kunst en film. Iedere avond wordt het festival afgesloten met een spetterende clubavond met (inter)nationale dj’s. In the line up onder meer: Karsu Dönmez, ANTIX, het Nationale Ballet, een speciale editie van Nachtgasten met onder meer Achmed Akabi, bekend uit de film Rabat, Tarek Halaby, Radhouane el Meddeb, David Zambrano, Makiko Ito, cabaretgroep MES en meer. Buiten wordt o.a. de film Rabat gratis vertoond, vind je een bazaar, korte performances, kunst, en de Oriëntaalse lounge waar je terecht kunt voor zowel hapjes, drankjes en kleine gerechten als complete maaltijden, inclusief vegetarisch en Iftar. Meer informatie en het volledige programma zijn te vinden op www.liteside.nl. Tickets zijn verkrijgbaar in de LiteSide webshop en bij de Free Record Shop.

 

 

 

Niet voor publicatie

 

LiteSide Festival stelt uw redactionele aandacht zeer op prijs. ANTIX is tussen 17 en 21 augustus beschikbaar voor interviews. Voor meer informatie, het aanvragen van beeldmateriaal en interviews kunt u contact op nemen met Gigi Schuiten, Publicity & marketing manager per mobiele telefoon: + 31 (0)6-16514431 of per e-mail: pr@liteside.nl

Natuurlijk is LiteSide ook graag bereid mee te werken aan lezersacties, kortingen en prijsvragen, en bieden we u met plezier de mogelijkheid tijdens en/of voorafgaand aan het festival te filmen en/of te fotograferen. 
 

Beeldmateriaal
Beeldmateriaal is in hoge resolutie te downloaden op www.liteside.nl onder het kopje Press. Direct links: campagne http://litesidefestival.ning.com/pages/campaign-2011 & foto's artiesten 2011 http://litesidefestival.ning.com/pages/photos-liteside-festival-2011

 

Indien u redactionele aandacht aan het LiteSide Festival besteedt, stellen we een notificatie, liefst voorzien van een .PDF van het artikel erg op prijs.

 

Gigi Schuiten 
Publicity & marketing manager

M: + 31 (0)6-16514431

E: pr@liteside.nl

Ga terug