Persberichten

Internationaal danstalent Illan Rivière in Nederland

door Beheerder

Shimmy Shake Festival brengt internationaal danstalent Illan Rivière naar Nederland

LiteSide organiseert op zaterdag 22 en zondag 23 december 2012 in het Internationaal Dans Theater (IDT) te Amsterdam het Shimmy Shake Festival 2012. Dit is een voor Nederland uniek tweedaags fusion bellydance evenement met een workshop marathon, een wervelende avondvullende show en een speciaal kinderprogramma. Bijzondere gast is de opkomende Parijse ster Illan Rivière (19), die voor het eerst in Nederland optreedt. Hij geeft op zaterdag een uitgebreide workshop en speelt een prominente rol in de Shimmy Shake Show op zaterdagavond.

Programma

Beginnende en gevorderde dansbeoefenaars ontmoeten elkaar op zaterdag 22 (11 – 18 uur) en zondag 23 december (12 – 18 uur) in de studio van het IDT tijdens de Fusion Bellydance Marathon, een concept van de Nederlandse pionier van tribal fusion Tjarda van Straten. Achter elkaar door kunnen deelnemers  workshops van een uur volgen met lessen van professionele dansers in uiteenlopende fusion bellydance stijlen. Behalve Illan Rivière zijn dat onder meer salsa bellydancer Aisa Lafour,  hiphop dancer Sheyda Darab,  Afro Caribean fusion danser Kimberly Margarita. Er worden onder meer Hula, modern, salsa, burlesque, spaans en souk fusion danstijlen gedoceerd.

Op zaterdagmiddag is er in het IDT een speciaal programma voor kinderen van 4 tot en met 15 jaar, met workshops en een Open Podium (12.00 - 15.3o uur). De foyer wordt omgetoverd tot een oriental lounge, met drankjes en hapjes, schmink, henna en een kledingwinkel.

’s Avonds vindt in de Doelenzaal de spetterende Shimmy Shake Show plaats (20.30 tot 22.15 uur). Een voorprogramma met de talentvolle finalisten van de Shimmy Shake Next Level coaching traject wordt gevolgd door een spectaculair optreden van Illan Rivière, die in zijn korte carrière al te zien was op de meest toonaangevende fusion bellydance festivals in Europa en de USA. Tjarda van Straten komt met nieuwe choreografieën en ook andere top Nederlandse fusion dansers laten hun laatste acts zien. 

Prijzen en ticketverkoop

Er zijn diverse arrangementen voor het festival beschikbaar; prijzen variëren van € 3,- voor een kinderkaartje tot € 100,- voor het volledige tweedaagse aanbod inclusief de show. Voor meer informatie en het bestellen van online kaarten: check vanaf maandag 22 oktober de website www.liteside.nl. Tijdens het festival kunnen ook kaarten worden gekocht bij de Shimmy Shake balie in het Internationaal Dans Theater, Kloveniersburgwal 87, 1011 KA Amsterdam.

Over Shimmy Shake

Shimmy Shake is een door dè cross-over expert LiteSide ontwikkelingstraject, dat gericht is op de nieuwe dans rage, fusion bellydance, een mengvorm van de klassieke buikdans met andere dansvormen zoals flamenco, salsa, breakdance, bollywood en ballet. LiteSide geeft amateurs en professionals de mogelijkheid elkaar te ontmoeten en kennis uit te wisselen en creëert een platform om hun werk te presenteren.

Het Shimmy Shake Festival 2012 wordt mede mogelijk gemaakt door het VSB Fonds, Fonds voor Cultuurparticipatie, Institut Francais, Prins Bernard Cultuurfonds en Stadsdeel Centrum Amsterdam.

Ga terug