Persberichten

LiteSide Festival opent met Karsu en Het Nationale Ballet

door Beheerder

Sidi Larbi Cherkaoui is zonder twijfel de meest prominente choreograaf van zijn generatie en mocht al verschillende prestigieuze prijzen in ontvangst nemen. Zijn werk is niet te categoriseren en blinkt uit in virtuoze dans, intelligent theater en rijke humor en diepgang – gevat in muzikale poëzie. Voor de opening van het LiteSide Festival maakte hij speciaal deze ingekorte versie van zijn succesvolle choreografie.

 

Het openingsprogramma begint om 20.00 uur en bevat naast de voorstelling van Het Nationale Ballet, een aantal korte toespraken en een bliksemoptreden van Karsu Dönmez.Het officiële programma wordt afgesloten met drankjes, hapjes en een Global Meet, Greet & Dance Party.Later die avond verzorgt Karsu nog een volledig concert.

De veelzijdige Karsu Dönmez beschikt niet alleen over een prachtige zangstem maar is ook een getalenteerd pianist, componist en arrangeur. Hoewel ze 21 is, heeft ze al op talloze nationale en

internationale podia gestaan, waaronder het Amsterdamse Concertgebouw, North Sea Jazz Festival en twee keer in het legendarische Carnegie Hall in New York. Ze werkt momenteel aan haar debuutalbum maar heeft al een live registratie van haar uitverkochte concert in Muziekgebouw aan ’t IJ op cd uitgebracht. Ze schrijft en componeert haar eigen songs, die een mix zijn van jazz, blues, funk met etnische invloeden. Dankzij haar aantrekkelijke voorkomen, mooie stem en buitengewone pianospel wordt Karsu Dönmez beschouwd als een muzikaal supertalent.

Programma & tickets

Het LiteSide Festival opent op vrijdag 19 augustus om 17.00 uur haar deuren. Op zaterdag en zondag start de programmering om 14.00 uur. Iedere avond wordt het festival afgesloten met een vrolijke global meet, greet & dance party onder leiding van populaire Amsterdamse club dj’s. Het volledige programma van LiteSide wordt op woensdag 20 juli bekend gemaakt. De kaartverkoop start gelijktijdig op www.liteside.nl. Kaarten zijn dan ook verkrijgbaar in alle filialen van de Free Record Shop in Nederland en België.  

 

Niet voor publicatie

 

LiteSide Festival stelt uw redactionele aandacht zeer op prijs. Voor meer informatie, het aanvragen van beeldmateriaal en interviews kunt u contact op nemen met Gigi Schuiten, Publicity & marketing manager per mobiele telefoon: + 31 (0)6-16514431 of per e-mail: pr@liteside.nl Natuurlijk is LiteSide ook graag bereid mee te werken aan lezersacties, kortingen en prijsvragen, en bieden we u met plezier de mogelijkheid tijdens en/of voorafgaand aan het festival te filmen en/of te fotograferen.

Beeldmateriaal
Beeldmateriaal is in hoge resolutie te downloaden op www.liteside.nl onder het kopje Press. Direct links: campagne http://litesidefestival.ning.com/pages/campaign-2011 & foto's artiesten 2011 http://litesidefestival.ning.com/pages/photos-liteside-festival-2011

 

Indien u redactionele aandacht aan het LiteSide Festival besteedt, stellen we een notificatie, liefst voorzien van een .PDF van het artikel erg op prijs

 

Indien u redactionele aandacht aan het LiteSide Festival besteedt, stellen we een notificatie, liefst voorzien van een .PDF van het artikel erg op prijs.

 

Gigi Schuiten 
Publicity & marketing manager

M: + 31 (0)6-16514431

E: pr@liteside.nl

Ga terug