Persberichten

Verrassende line-up Nachtgasten en Shimmy Shake Show op LiteSide Festival

door Beheerder

Bekende ‘ TV Babes’  in kleurrijke Nachtgasten line-up

Niels Croiset, acteur, regisseur en medeoprichter van Nachtgasten, speelt met drie actrices die hun sporen in het theater, de film en op tv hebben verdiend. Katarina Justić  werd bekend door haar rol in Onderweg naar Morgen (ONM), maar speelde daarnaast in verschillende theaterproducties (o.a. bij Toneelgroep de Appel en het Vervolg) en films (o.a. Het Huis Anubis). Terence Schreurs speelde onder meer rollen in Seinpost Den Haag en in Van God Los, heeft momenteel een grote gastrol in GTST en zal later dit jaar te zien zijn in de Nederlandse speelfilm De Verbouwing, naar een boek van Saskia Noort. Evrim Akyigit speelde twee seizoenen in de televisieserie Fort Alpha en is vooral bekend als Elif Cabar-Özal in ONM. Op het LiteSide Festival speelt Nachtgasten "Titanic de Musical" en zullen de spelers muzikaal begeleid worden door Tom Schraven, bekend van de pop-vocal-group Montezuma’s Revenge.

 

Spectaculaire Morgana als topliner  Shimmy Shake Show

De Shimmy Shake Show brengt een internationale cast van toonaangevende fusion belly dancers uit onder meer Spanje, Zwitserland en Nederland. De veelzijdige Spaanse danseres, choreograaf en dansdocent Morgana is een gelauwerd artieste met een bijzondere eigen stijl: Dark Fusion. Zij combineert oriëntaalse danstechnieken met martial arts, moderne dans en theatereffecten met invloeden uit onder meer China en Japan. Voor LiteSide

danst zij een duet genaamd “Underground -Werewolves versus Vampires”.  De getalenteerde Zwitserse Mirjam Sutter mixt in haar duet oosterse dans met hiphop. De Nederlandse danseres Tjarda van Straten is een pionier op het gebied van Tribal Fusion Belly Dance in Nederland en staat internationaal hoog aangeschreven om haar vernieuwende choreografieën. Zij werkt deels in de USA als lid van verschillende top cross-over dansgezelschappen.

 

LiteSide Festival  2012

De zevende editie van het LiteSide Festival vindt plaats op zaterdag 30 juni en zondag 1 juli in en rond het MCTheater, Cultuurpark Westergasfabriek, Amsterdam. Het festival fungeert als antenne voor hedendaagse actuele trends en stromingen in het cultuuraanbod, met de nieuwste cross-overs tussen oriëntaalse en westerse kunstvormen in muziek, dans, theater, kunst, literatuur en clubbing. Dit  jaar breidt het festival haar vernieuwende cross-overs uit met invloeden uit Centraal-Azië. Meer informatie over het programma en de ticketservice is te vinden op www.liteside.nl.

Ga terug