Hammam Verhalen

Hammam VerhalenIn de stoom van de hammam vertellen vrouwen van verschillende leeftijden en verschillende culturen persoonlijke verhalen over hun ervaringen als vrouw. Wat betekent het om een vrouw te zijn? Wat betekent vrouwelijkheid, schoonheid?

Terwijl er wordt gewassen, geschrobd en gestoomd worden mooie en ontroerende verhalen verteld en met elkaar gedeeld en wordt er gezocht naar overeenkomsten die vrouwen uit verschillende culturen met elkaar verbindt.

Hammam Verhalen is gebaseerd op persoonlijke ervaringen van de spelers en interviews met vrouwen uit verschillende culturen tussen de 20 en 92 jaar.

Aansluitend aan de voorstelling vindt de volgende dag een vertelworkshop plaats waar je kunt leren je eigen, persoonlijke verhaal te vertellen.

Hammam Verhalen is mede mogelijk gemaakt door: Hammam Shifa, Hammam Den Haag, Hammam Leaunee, Dunya Hammam en Dünya Hamam.

Hammam Verhalen is een initiatief van LiteSide en regisseur Renate Zentschnig.

Artistieke Leiding Gail Pilgrim
Regie Renate Zentschnig
Tekst Anouk de Bruijn
Spel Dilan Yurdakul, Jihane El Fahidi en Nancy Wiltink

Practische Informatie

files/fotos/articles/Hammam_Verhalen_3.jpgDe kaartprijs van de voorstelling is op aanvraag bij de betreffende hammam. De workshop kost €7,50 (of €5, - bij een combiticket: voorstelling + workshop). De voorstelling is alleen toegankelijk voor vrouwen. 

Lees meer...

Over de Makers

RenateZentschnigLiteSide heeft een special geschreven over de ontstaansgeschiedenis en de makers van Hammam Verhalen. Lees hier hoe Hammam Verhalen is ontstaan en wie de makers zijn.