LiteSide Schrijft

Vanaf 5 maart 2012 maakten cursisten in acht lessen van tweeëneenhalf uur kennis met verschillende literaire en journalistieke schrijftechnieken en tekstvormen. Denk daarbij aan columns, blogposten, korte verhalen en gedichten.

We ontdekten met veel schrijfopdrachten diverse schrijftechnieken, maar ook hoe we inspiratie konden opdoen om deze vervolgens om te zetten in teksten. We behandelden plot en personages, opbouw van een verhaal en perspectief. Tijdens de bijeenkomsten bespraken we het werk en leerden de cursisten hoe zij feedback constructief konden gebruiken om hun werk te verbeteren.

Voor degenen die dat willen, is er de mogelijkheid om geschreven werk op deze website te publiceren en/of werk voor te lezen tijdens het LiteSide Festival van 29 juni 2012 tot 1 juli 2012.

Mina Witteman

fotografie Martien Versteegh

Verhalen weven langs de Zijderoute werd gedoceerd door Mina Witteman. Van haar werden verschillende jeugdboeken gepubliceerd (De wraak van Deedee, De Zonnegod, De Zielensluiper) en een dertigtal korte verhalen.

Mina Witteman heeft ruime ervaring in het geven van schrijfworkshops en –cursussen. Eind 2012 zal zij de opleiding Docent Creatief Schrijven aan de Hogeschool van Amsterdam afronden.

LiteSide Schrijft! is een initiatief van LiteSide en Mina Witteman.

Inschrijving

De kosten bedragen € 119,- per persoon. Er kunnen maximaal 12 volwassenen deelnemen. De voertaal is Nederlands, maar er mag in het Engels geschreven worden.

Je kan je inschrijven voor de cursus door uiterlijk vrijdag 17 februari 2012 een mail te sturen naar mina@liteside.nl o.v.v. naam, adres, e-mailadres en telefoonnummer. Deelname vindt plaats door volgorde van inschrijving. Je ontvangt een bevestiging van de inschrijving. De inschrijving is pas definitief na ontvangst van het cursusgeld op rekeningnummer 1844698 ten name van Stichting New European Cultural Collaborations ovv. LiteSide Schrijft!

Data en Locatie

  • Dag en tijd: maandagavond van 19.15 uur tot 21.45 uur
  • Data: 5, 12, 19, 26 maart, 2, 16, 23 april en 7 mei 2012
  • Locatie: kantoor LiteSide, Vijzelstraat 72, kamer 2.13 in Amsterdam
  • (bereikbaar met tram 4, 16, 24, 25 – halte Keizersgracht)

Volg Mina Witteman